Pescarul

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » Pescarul » Retete culinare bebelusi » Retete bebelusi 3-6 luni SOSURI, SUFLEURI, PIREURI


Retete bebelusi 3-6 luni SOSURI, SUFLEURI, PIREURI

Posts 1 to 9 of 9

1

1 Pireu de legume (dupa 4 luni)

Ingrediente:
cartof, morcovl, patrunje,
pastarnac,dovlecel, gulie si rosii.

Mod de preparare:
Se recomnada ca pireul sa fie
preparat dintr-o singura leguma sau se poate prepara din
toate legumele fierte in supa. Se fierb legumele intr-un
vas acoperit (pentru a pastra vitaminele) sau cel mai
recomandat este sa se fiarba pe abur caz in care se
pastreaza multe din principiile nutritive ( se conserva, 2
culoarea, gustul, mare parte din vitamine si saruri). Se
pot folosi si legume congelate. Zarzavatul fiert se
omogenizeaza si se adauga 1-2 lingurite ulei masline sau
unt. Se pot adauga 2-3 linguri de lapte sau de supa in
care au fiert. Pentru bebelusii de 4-6 luni se
administreaza cca. 10 g pireu iar pentru cei mai mari se
poate da toata cantitatea

0

2

2 Piure de legume cu carnita (dupa 5-6 luni)

Postata de Elena Padurariu, Teius
Ai nevoie de: piept de pui sau pulpita,
morcov, telina, patrunjel, gulie, ardei,ceapa
coapta in cuptor, un cartof, ulei de masline.
Cum procedezi: Fierbi carnita timp de 10 minute,
apoi adaugi legumele, iar spre final adaugi o
lingurita de ulei de masline si le mai intr-un
clocot.
Toate acestea le mixezi si iese un piure delicios si
totodata si supica pentru bebe. Poti inlocui carnita
cu galbenus, ficat sau peste si uite asa ai ceva nou
zilnic sau la 2 zile.

0

3

3 Carnea (dupa 5 luni)

De la vârsta de 5-7 luni, putem incepe cu putina carne
fiartă de vaca sau de gaina (piept sau picior), tocata cu
cutitul. Începem cu 1/2-1 lingurita la 2-3 zile. De la 6-7
luni, îse poate da zilnic cate o lingurita. Se creste
cantitatea treptat, pana la 50-80 g, catre vârsta de 1 an.
Carnea se da la începutul mesei de pranz, cu putin pireu.

0

4

4 Pireu de morcovi cu mere (dupa 5 luni)

Ingrediente: 1 morcov si 1 mar, zeama lamaie
Mod de preparare: se rad marunt marul si
morcovul si se amesteca adaugand 2-3 picaturi
ulei masline si zeama lamaie.

0

5

5 Piure din zarzavat (dupa 4-6 luni)

Ingrediente: zarzavat fiert in supa: morcov, patrunjel,
pastarnac, telina,cartof, ardei, gulie, conopida (mai
tarziu), ulei masline
Mod de preparare: Se mixeaza toate legumele si se
adauga putin unt sau ulei de masline. Legumele se pot
prepara toate la un loc sau separat – mai laes pentru
cartofi si morcovi

0

6

6 Piure cu dovleac (dupa 5 luni)
A nevoie de: 1cartof, 1morcovel, un cubulet de
dovleac, o radacina de patrunjel, on varf de
lingurita de ulei de masline.
Cum procedezi: Fierbi pe rand legumele curatite
de coarja intr-un castronel. Dupa fierbere mixezi
totul cu putina zeama si adaugi varful de lingurita
cu ulei de masline. E foarte sanatos si gustos.

0

7

7 Piure de legume (de la 5-6 luni)
Ai nevoie de: un cartof, un morcov, spanac, salata verde
si dovlecei.
Cum procedezi:
Fierbe legumele intr-un vas acoperit, pentru a evita
pierderea exagerata a vitaminelor. La zarzavatul bine 8
omogenizat adauga 1-2 lingurite de unt sau ulei. Poti sa
diluezi zarzavatul cu 2-3 linguri de lapte de vaca sau cu
zeama in care au fiert legumele.
Sugarilor de 5-6 luni au voie da cel mult 10 g piure,
completat cu supa de zarzavat. La copiii peste 6 luni,
piureul poate sa constituie intreaga masa.

0

8

8 Piure de morcovi (2 portii x 100g) (dupa 5-6
luni)
Ai nevoie de: morcov 200g, gris 10g, lapte 50ml,
unt 10g.
Cum procedezi:
Morcovii bine spalati se curata, se taie felii, se
pun intr-o cratita, se toarna peste ei o cantitate nu
prea mare de apa clocotita. Se fierb inabusit 30-40
min., adaugand din cand in cand apa, ca sa nu se
prinda.
Cand sunt fierbinti, se trec prin sita, se adauga
grisul fiert in lapte (sau numai laptele). Piureul se
pune din nou pe foc si se tine pana ies aburi (nu se
lasa sa fiarba). Cand se ia de pe foc, se adauga
untul.

0

9

9 Piure de legume cu carne (dupa 5-6 luni)
Ai nevoie de: pastarnac, morcov, telina, spanac, ardei
capia rosu si verde, piept de pui, branzica, ulei de
masline.
Cum procedezi:
Se fierb legumele, se adauga pieptul de pui fiert, apoi
branzica (500 ml lapte + 4 pastile calciu lactic), o
lingurita ulei de masline.
Totul se pune in blender si se mixeaza. Iese un piure
super bun pe care fetita mea il adora. Reteta este pentru
bebelusii de peste 5 luni.

0


You are here » Pescarul » Retete culinare bebelusi » Retete bebelusi 3-6 luni SOSURI, SUFLEURI, PIREURI