Pescarul

User info

Welcome, Guest! Please login or register.


You are here » Pescarul » Retete culinare bebelusi » Retete bebelusi 3-6 luni deserturi


Retete bebelusi 3-6 luni deserturi

Posts 1 to 14 of 14

1

1 Masa de fructe (dupa 4 luni)

Fructele se pot administra incepand cu varsta de 3-6
luni in functie de tipul de alimentatie: coapte, sub
forma de compot sau crude pentru a creste valoarea
calorica se pot amesteca cu zahar, biscuite (dupa 6 luni)
sau branza dulce. Se incepe cu o lingurita de mar copt
sau mar din compot dupa care se ajunge la mar crud.
Suc de lamaie, portocale, mandarine si grapefruit
(dupa 4 luni)
Se spala si se curata. Se dau prin storcator si se
administreaza sucul proaspat

0

2

2 Mere rase cu biscuiti (dupa 5-6 luni)

Ingrediente: 1 mar, 1-2 lingurite de biscuiti pisati
foarte fin sau pesmet, cateva picaturi de zeama de
lamaie sau portocala
Mod de preparare: Se spala bine marul si se
curata de coaja. Se rade pe razatoarea de sticla dupa
care se amesteca bine cu biscuitul si eventual si cu
sucul de fruct. Se pregateste numai cu 5-10 minute
inainte de masa. In loc de biscuit se poate adauga
pesmet din paine – dupa 8 luni.

0

3

3 Mar cu branza de vaci (dupa 4 luni)

Ingrediente: branza vaci , mar, ulei masline/unt
Mod de preparare: Branza de vaci se amesteca cu
marul ras pe razatoarea de sticla pana cand devine un 4
pireu omogen. Se poate servi ca si gustare sau seara. Se
adauga un strop de ulei masline.

0

4

4 Pireu fructe (dupa 4-5 luni)

Ingrediente : mar, portocala, piersica, 2-3 caise, 1
lingurita branza de vaci, 2 lingurite faina de biscuit
Mod de preparare : se pun in blender si se
omogenizeaza. Se poate dilua cu ceai sau suc
fructe. Se poate pune si morcov.

0

5

5 Sucuri de fructe ( dupa 3-5 luni)

Ingrediente : fructe proaspete: visine, cirese, caise,
piersici, dupa 1 an (capsuni, zmeura, mure, fragi)
Mod de preparare: fructele bine spalate si curatate de
pielita, unde e cazul se pot trece prin mixer pentru a
obtine suc cu pulpa. Sau fructele se pot pastra 1-2 ore
cu putin zahar si se va obtine un suc care se scurge de
pe fruncte prin apasare/stoarcere.

0

6

6 Orez cu lapte (dupa 4 luni)

Ingrediente: 2-3 linguri faina de orez, 300 ml lapte
Mod de preparare: Se amesteca laptele cald cu
faina de orez astfel incat compozitia trebuie sa fie
mai moale. Se poate pune deasupra gem, dulceata
sau sirop

0

7

7 Compot de piersici, caise, mere, pere, gutui (dupa 6
luni)

Ingrediente: fructe bine coapte
Mod de preparare: Se spala fructele si se fierb in apa
timp de 15 minute. Se poate adauga un varf de zahar
daca sugarul refuza neandulcit. Dupa fierbere sa curata
fructele si se zdrobeste miezul bine iar dupa racire se
dau sugarului sa manace.

0

8

8 Bautura de fructe cu lapte (dupa 5 luni)

Ingrediente: jumatate cana lapte formula sau lapte
matern, 1 mar, 1 piersica, 1 caisa (sau orice alt fruct
copt), zeama de la 1/2 lamaie , 1/2 portocala
stoarsa
Mod de preparare Se curata si se taie fructele in
bucatele, se stropeste cu zeama de lamaie si se
zdrobesc bine. Se adauga laptele, sucul de
portocale si se amesteca totul pana se obtine o
crema groasa.
Se pot mixa toate componentele.

0

9

9 Orez cu mere coapte (dupa 6 luni sau pentru
probleme stomacale)

Ingrediente: 500 ml apa, o mana orez, 2 mere
Mod de preparare: Se pune apa la fiert intr-un ibric, si
cand fierbe se adauga orezul bine spalat si se fierbe
bine. Se aleg 2 mere si dupa spalare se dau la cuptor
pentru coacere. Dupa ce sunt coapte se alege miezul si
se amesteca bine cu orezul scurs. Se paseaza cu
furculita.

0

10

10 Piure de fructe cu branza de vaci (dupa 5 luni)

Ingrediente: fructe – mar ras, caisa zdrobita,
piersica zdrobita, cirese/visine zdrobite; o lingura
branza vaci, 1-2 biscuiti sfaramati (dupa 6 luni)
Mod de preparare: se poate folosi un singur fruct
sau o combinatie de 2-3. Se omogenizeaza bine
fructul/ele cu branza si cu faina de biscuiti si se
serveste pireul obtinut.

0

11

11 Piure de mere, pere sau piersici (dupa 5-6 luni)

Ai nevoie de: mere, pere sau piersici 200 g, apa 200 ml
, eventual suc de lamaie 5 ml.
Cum procedezi: Cureti fructele si le pui la fiert in apa
rece. Le fierbi pana se zdrobesc usor. Apoi le treci prin
sita.
Le servesti reci, eventual cu o lingurita de zeama de
lamaie. Poti folosi si fucte din compot.

0

12

12 Piure portocaliu (dupa 5 luni)

Ai nevoie: 2 morcovi curatati si taiati felii, 50 g
caise confiate (uscate), 10 ml ulei (presat la rece).
Cum procedezi: fierbi morcovii si caisele in
putina apa. Apoi racesti compozitia. Adaugi
uleiul si cu ajutorul unui blender faci piureul.
Poate fi dat copiilor care au peste cinci luni.

0

13

13 Suc de morcovi (dupa 3-4 luni)

Ingrediente: un morcov, 50 ml apa plata. Facultativ:
un mar sau o portocala
Mod de preparare:
Morcovul se spala, se curata si se trece prin storcator.
Pana ce copilul se obisnuieste cu gustul, adauga 50 ml
13 de apa plata sau apa fiarta si racita.
Daca micutului nu-i place gustul, incearca sa-l
imbunatatesti adaugand sucul de la o portocala sau de
la un mar.
Cand copilul mai creste si se obisnuieste cu gustul, nu
mai este nevoie sa diluezi compozitia. Nu este indicat
sa adaugi zahar.

0

14

14 Nectarina cu branzica (dupa 5 luni)

Ai nevoie de: branzica de vaca pregatita in casa, o
nectarina, o lingurita de cereale fara gluten
(preferabil).
Cum procedezi: pentru pregatirea branzicii, la 100
14 ml de lapte pui o pastila de calciu lactic. Dai
nectarina prin razatoarea de legume.
Dupa preferinta, poti adauga si o lingura de
cereale instant. La final, amesteci branzica cu
nectarina si cu lingura de cereale.

0


You are here » Pescarul » Retete culinare bebelusi » Retete bebelusi 3-6 luni deserturi