Bors pescaresc:
1,5 kg peşte mărunt ( în jur de10 cm), 1 kg peşte mai mare, 2 cepe, 2 ardei
graşi,4-5 roşii,o rădăcină hrean,o rădăcină pătrunjel,1,5 l apă,1l borş,pătrunjel
pătrunjel şi leuştean,sare şi piper.
Peştele se curăţă şi se spală. Peştele mare,se porţionează şi se aşează pe o farfu-
rie,iar cel mic se pune la fiert într-o oală. Când este fiert,se strecoară în aşa fel ca în
strecurătoare să rămână capetele şi oasele, iar carnea să treacă cu zeama.În această
zeamă se pun la fiert zarzavaturile bine spălate şi tocate.Când acesta e fiert,se scoate
cu spumiera, iar în oală se pun la fiert bucăţile de peşte mare cu borşul fiert separat
şi spumuit. După ce fiertura a clocotit 10 minute, trageţi oala de pe foc şi puneţi în
ea leuşteanul şi pătrunjelul tocat. Acoperiţi oala pentru câteva minute, apoi potriviţi
gustul de sare şi de acreală.La masă se serveşte cu hrean ras deasupra.